Hyppää sisältöön
Media

Asiantuntijaryhmä pohtimaan yhdenvertaisuusvaltuutetun ja tasa-arvovaltuutetun toiminnan kehittämistä

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 28.9.2016 13.04
Tiedote
Oikeusministeriö on asettanut asiantuntijaryhmän pohtimaan tasa-arvovaltuutetun ja yhdenvertaisuusvaltuutetun toiminnan kehittämistä ja mahdollista yhdistämistä.

Asiantuntijaryhmän tehtävänä on arvioida valtuutettujen toiminnan kehittämistä. Ryhmä kokoaa näkemyksiä yhdistämisen mahdollisuuksista ja riskeistä. Ryhmä esittää yhdistämisen organisoinnin vaihtoehtoja ja myös muita kehittämisehdotuksia.

Oikeusministeriö lähetti kesäkuussa valtuutettujen yhdistämistä koskevan arviomuistion lausuntokierrokselle. Lausuntopalaute oli varauksellista. Monissa lausunnoissa tuotiin esiin huoli tasa-arvoasioiden asiantuntemuksen heikentymisestä, mikäli valtuutetut yhdistettäisiin. Lisäksi tuotiin esiin huoli uuden valtuutetun työmäärästä.

Tasa-arvovaltuutettu ja yhdenvertaisuusvaltuutettu eivät vastustaneet ehdotusta, vaan näkivät siinä mahdollisuuden toiminnan kehittämiseen. Nykyisen tasa-arvovaltuutetun lähestyvän eläköitymisen vuoksi kysymys on ajankohtainen.

Asiantuntijaryhmän puheenjohtajana toimii johtaja Johanna Suurpää oikeusministeriöstä ja siinä on edustajat niin valtuutettujen toimistoista kuin muista sidosryhmistä.

Asiantuntijaryhmän toimikausi on 1.10.-15.11.2016.

Päätös asiassa etenemisestä tehdään asiantuntijaryhmän työn jälkeen.

Lisätietoja:
johtaja Johanna Suurpää, puh. 02951 50534, sähköposti muotoa [email protected]

(pdf, 0.09 Mt)
Jari Lindström
Sivun alkuun