Hyppää sisältöön
Media

Asko Välimaa oikeusministeriön lainvalmisteluosaston päälliköksi

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 10.10.2013 12.23
Tiedote -

Valtioneuvosto nimitti tänään oikeusministeriön lainvalmisteluosaston osastopäälliköksi lainsäädäntöjohtaja, oikeustieteen lisensiaatti Asko Välimaan 1. marraskuuta alkavaksi viisivuotiskaudeksi.

Asko Välimaa toimii tällä hetkellä lainvalmisteluosaston rikos- ja prosessioikeuden yksikön päällikkönä. Tätä ennen hän toimi oikeusministeriössä lainsäädäntöneuvoksena. Lisäksi hän on aiemmin työskennellyt muun muassa opetustehtävissä Helsingin yliopistossa sekä esittelijänä korkeimmassa oikeudessa.

Oikeusministeriön lainvalmisteluosaston tehtävänä on valtiosääntöoikeuden, yleisen hallinto-oikeuden, yksityisoikeuden sekä rikos- ja prosessioikeuden alaa koskeva lainvalmistelu. Kansallisten hankkeiden lisäksi huomattavan osan osaston työpanoksesta vie EU:n piirissä tapahtuva lainsäädäntöyhteistyö samoin kuin muu kansainvälinen yhteistyö. Ministeriön omien hankkeiden lisäksi lainvalmisteluosasto osallistuu merkittävässä määrin muiden ministeriöiden hankkeiden valmisteluun sekä vastaa valtioneuvoston lainvalmistelun yleisestä kehittämisestä, ohjaamisesta ja neuvonnasta.

Lainvalmisteluosaston nykyinen osastopäällikkö, ylijohtaja Pekka Nurmi jää eläkkeelle marraskuun alusta.

Lisätietoja:
hallintojohtaja Olli Muttilainen, puh. 02951 50258

Sivun alkuun