Hyppää sisältöön
Media

Asunto-osakeyhtiölain toimivuutta arvioidaan kyselyllä

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 31.10.2013 12.13
Tiedote -

Oikeusministeriö selvittää vuoden 2010 asunto-osakeyhtiölain toimivuutta, vaikutuksia ja kehittämistarpeita 1.11. Otakantaa-sivustolla avattavilla verkkokyselyillä. Kyselyt on suunnattu taloyhtiöiden osakkaille, hallituksen jäsenille, isännöitsijöille ja kiinteistönvälittäjille.

Kyselyillä selvitetään, miten asunto-osakeyhtiölaki on vaikuttanut taloyhtiöiden hallintoon, yhtiökokoukseen ja kiinteistönpitoon taloyhtiöissä. Lisäksi kartoitetaan, miten taloyhtiöiden maallikkotarkastus eli toiminnantarkastus on otettu käyttöön ja miten asunto-osakeyhtiölaki on vaikuttanut asuntokauppoihin.

Kyselyissä tiedustellaan myös käytäntöjä ja parannusehdotuksia taloyhtiön tilikauden aikaisen tiedottamisen sekä yhtiön ja osakkaan välisten erimielisyyksien ratkaisemisen osalta.

Kyselyiden vastausaika on 1.11.15.12.2013. Tulokset julkaistaan helmikuussa 2014 ja ne otetaan huomioon, kun lain uudistustarvetta arvioidaan.

Kyselyt toteuttaa oikeusministeriö yhdessä Suomen Kiinteistöliiton, Isännöintiliiton ja Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton kanssa.

Osallistumalla kyselyyn osakkaat, hallituksen jäsenet, isännöitsijät ja kiinteistönvälittäjät voivat antaa tärkeitä tietoja asunto-osakeyhtiölain kehittämiseksi.

Lisätietoja:
tutkija Markus Tervonen, puh. 02951 50558

Sivun alkuun