Hyppää sisältöön
Media

Etnisten suhteiden neuvottelukunnan tehtäviä kehitetään

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 17.6.2015 10.18
Tiedote

Maahanmuuttajien ja etnisten vähemmistöjen edustajien ja viranomaisten vuoropuhelua edistävän etnisten suhteiden neuvottelukunnan ETNOn tehtäviä kehitetään.

Tänään 17.6. annetun valtioneuvoston asetuksen mukaan neuvottelukunnan tehtävänä on edistää vuoropuhelua ja yhteistyötä maahanmuuttajien, etnisten vähemmistöjen, viranomaisten, poliittisten puolueiden ja kansalaisjärjestöjen välillä.

Neuvottelukunta seuraa etnisten suhteiden kehittymistä yhteiskunnassa. Siltä odotetaan aloitteita mm. maahanmuuttajien ja etnisten vähemmistöjen osallistumisen ja vaikuttamisen edistämiseksi sekä eri väestöryhmien välisen myönteisen asenneilmapiirin kehittämiseksi.

Neuvottelukunta ei tee sitovia päätöksiä, mutta se voi vaikuttaa asiantuntemuksellaan, aktiivisuudellaan ja aloitteellisuudellaan esimerkiksi maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikan kehittämiseen. Neuvottelukunnan puheenjohtajana toimii jatkossa oikeusministeriön kansliapäällikkö.

Etnisten suhteiden neuvottelukunta perustettiin vuonna 1970 silloisen sisäasiainministeriön yhteyteen. Tämän vuoden alusta neuvottelukunta siirrettiin sisäministeriöstä oikeusministeriöön. Nykyisen neuvottelukunnan nelivuotinen toimikausi päättyy syyskuussa. Uusi neuvottelukunta on tarkoitus asettaa syksyn aikana.

Kaikkiaan jäseniä neuvottelukunnassa on 34.

Lisätietoja:
Tarkastaja Sanna Laukkanen, puh 02951 50205
sähköposti: [email protected]

Sivun alkuun