Hyppää sisältöön
Media

EU:n oikeusministerikokouksessa keskustellaan koronaviruspandemian vaikutuksista oikeusalalla

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 8.12.2021 16.08
Tiedote

EU:n oikeus- ja sisäasiainneuvosto kokoontuu 9. ja 10. joulukuuta Brysselissä. Oikeusministerikokouksessa keskustellaan muun muassa siitä, miten oikeusvaltioperiaatteesta on huolehdittu koronavirusepidemiasta seuranneissa poikkeusoloissa. Kokouksessa Suomea edustaa pysyvä edustaja, suurlähettiläs Markku Keinänen. Oikeusministeriöstä kokoukseen osallistuu kansliapäällikkö Pekka Timonen.

Oikeusministerikokouksessa on tarkoitus keskustella pandemian aikana kiireellisinä tehdyistä toimista oikeudellisesta näkökulmasta sekä siitä, millaisia oppeja koronaviruspandemian aikana on saatu tuomioistuinten toiminnan varmistamiseksi. 

Lisäksi kokouksessa saadaan tietoa, miten neuvottelut sähköistä todistusaineistoa rikosasioissa koskevasta asetusehdotuksesta ovat edistyneet. Asetuksen tarkoituksena on tehostaa ja nopeuttaa lainvalvontaviranomaisten pääsyä sähköiseen todistusaineistoon yli EU-maiden rajojen.

Ministerit keskustelevat myös, miten vihapuhetta ja viharikoksia voitaisiin Euroopassa torjua paremmin. Lisäksi kokouksessa kuullaan tilannekatsaus neuvotteluihin EU:n liittymisestä Euroopan ihmisoikeussopimukseen.

Lisätietoja: yksikönpäällikkö Eeva Aittoniemi, EU- ja kansainväliset asiat, p. 0295 150 170, [email protected]

Lisätietoa EU:n oikeusministereiden kokouksesta

Tietoa oikeusministeriössä valmisteltavista EU-hankkeista

 

Sivun alkuun