Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

EU:n oikeusministerit jatkavat Euroopan syyttäjänviraston valmistelua

Oikeusministeriö
12.10.2016 10.07
Tiedote
EU:n oikeus- ja sisäasiainneuvosto kokoontuu 13.-14. lokakuuta Luxemburgissa. Oikeusasioissa Suomea edustaa oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Kokouksessa on esillä Euroopan syyttäjänviraston (EPPO) perustamisen valmistelutilanne. Uuden viraston tarkoituksena on tehostaa toimia EU:n taloudellisten etujen suojaamiseksi. Ministerit keskustelevat muun muassa syyttäjänvirastoa koskevan asetusehdotuksen artikloista, jotka liittyvät EPPO:n ja EU:n oikeudellisen yhteistyön yksikön Eurojustin suhteisiin sekä yhteistyöhön niiden jäsenvaltioiden kanssa, joka eivät tule mukaan syyttäjänviraston perustamiseen. Tavoitteena on, että EPPO:n perustamiseen liittyvät neuvottelut saataisiin päätökseen vuoden loppuun mennessä.

Kokouksessa on esillä myös EPPO:n toimintaan keskeisesti liittyvän niin sanotun unioninpetosdirektiivin valmistelutilanne. Direktiiviehdotus sisältää säännökset unionin taloudellisiin etuihin kohdistuvista petoksista sekä näihin liittyvistä muista unionin taloudellisiin etuihin vaikuttavista rikoksista. Valmisteilla olevassa direktiivissä tarkoitetut rikokset kuuluisivat nimenomaan uuden syyttäjänviraston toimivaltaan.

Lisätietoja:
EU-erityisasiantuntija Katja Arenmaa, puh. +358 2951 50504, ja erityisasiantuntija Sampo Brander, EUE, puh: +32 2 2878 594

Lisätietoa EU:n neuvoston Internet-sivuilla:
Neuvoston kokousten julkista osuutta ja tiedotustilaisuuksia voi seurata verkossa. Lisäksi neuvoston sivuilta löytyy kokouksissa julkisina käsiteltävien asioiden asiakirjat ja muuta aineistoa.

Jari Lindström
Sivun alkuun