Hyppää sisältöön
Media

EU:n oikeusministerit keskustelevat koronaviruksen vaikutuksista oikeusalalla

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 3.6.2020 11.53
Tiedote

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson osallistuu EU:n oikeusministereiden epäviralliseen videokokoukseen torstaina 4. kesäkuuta. Ministerit keskustelevat kokouksessa muun muassa koronaviruspandemian vaikutuksista oikeusalalla.

Kokouksessa keskustellaan, miten perus- ja ihmisoikeudet toteutuvat koronaviruksen aiheuttaman pandemian aikana. EU:n perusoikeusviraston pääjohtaja esittelee viraston laatiman raportin aiheesta. Lisäksi kokouksessa kuullaan Eurojustin, Euroopan oikeudellisen verkoston ja Euroopan komission esitykset pandemian vaikutuksista siviili- ja rikosoikeudelliseen yhteystyöhön.

Ministereiden on tarkoitus myös vaihtaa näkemyksiä asetusehdotuksesta, jossa kysymys on siitä, minkä valtion lainsäädäntöä sovelletaan rahamääräisten ja muiden saatavien siirron sivullisvaikutuksiin. Yhdenmukaiset oikeussäännöt hyödyttäisivät yrityksiä ja kuluttajia, kun esimerkiksi rahoituskustannukset alenisivat.

Oikeusministereiden on tarkoitus myös keskustella rikoksen tehneiden EU:n kansalaisten luovuttamisesta kolmansiin valtioihin ja jäsenvaltioiden mahdollisista tarpeista yhteiselle ohjeistukselle.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Sini Kumpulainen, puh. +358 295 150 566, [email protected]

erityisavustaja Niklas Mannfolk, puh. +358 50 306 3990, [email protected]

Lisätietoa kokouksesta 

Sivun alkuun