Hyppää sisältöön
Media

EU-rahoitusta haettavissa tutkimus- ja kehittämishankkeille

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 7.2.2020 14.55
Uutinen

Oikeusalan EU-rahoitusohjelmien vuoden 2020 hakuaika on käynnissä. Rahoitusta voivat hakea hankkeilleen esimerkiksi yliopistot, tutkimuslaitokset, oikeus- ja hallintoviranomaiset sekä kansalaisjärjestöt.

EU:n oikeusalan rahoitusohjelman tavoitteena on helpottaa ja tukea oikeudellista yhteistyötä yksityis- ja rikosoikeudellisissa asioissa. Ohjelmasta voidaan rahoittaa mm. tuomareille ja oikeuslaitoksen henkilöstölle tarkoitettua koulutusta sekä toimia, jotka tähtäävät oikeussuojan saatavuuden helpottamiseen, kuten rikoksen uhrien oikeuksien edistämiseen. Lisäksi voidaan tukea aloitteita huumausainepolitiikan alalla.

EU:n perusoikeus-, tasa-arvo- ja kansalaisuusohjelmalla pyritään edistämään esimerkiksi sukupuoleen tai etniseen alkuperään perustuvan syrjintäkiellon tehokasta toteuttamista, ehkäisemään väkivaltaa, suojelemaan lasten oikeuksia sekä edistämään unionin kansalaisuuteen perustuvien oikeuksien käyttöä.

Rahoitusta voi saada mm. koulutukseen, selvitysten ja tutkimusten tekemiseen, seminaarien ja kampanjoiden järjestämiseen sekä tietojärjestelmien kehittämiseen ja ylläpitoon.

Rahoitusmahdollisuuksia ja hakukäytäntöjä esitellään seminaarissa, joka järjestetään oikeusministeriön Julkisuus-salissa Helsingissä torstaina 13.2.2020 klo 12.30-16.​​Tilaisuudessa järjestetään myös työpaja, jossa hankehauista kiinnostuneet pääsevät työstämään mahdollisia hankeideoita, verkostoitumaan sekä esittämään kysymyksiä komission edustajilta hakuihin liittyen.

Lisätietoa rahoitusohjelmista ja hankehauista

Kutsu seminaariin 13.2.2020 Oikeusalan EU-rahoitus - mitä, mistä ja miten? (pdf)

Sivun alkuun