Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Finlex-tietopankki avautuu avoimena datana 10.3.

4.3.2016 15.33
Uutinen

Oikeusministeriön Finlex-tietopankin avoimen datan palvelu avataan 10. maaliskuuta. Finlex on oikeudellisen aineiston internet-palvelu ja nykyisin tarjolla vain verkkosivustona. Avoimen datan palvelussa Finlexin keskeiset aineistot ovat koneluettavassa muodossa, jota muut sovellukset ja tietojärjestelmät voivat hyödyntää.

Finlexin laajentaminen avoimen datan palveluksi voi parantaa kansalaisille, hallinnolle ja yrityksille tarjottavia palveluja. Finlexin säädös- ja oikeustapaustietokantoihin sisältyvää tietoa saadaan tarjolle entistä monipuolisemmilla jakelukanavilla, esimerkiksi erilaisiin mobiilipalveluihin, personoituihin tiedonhakupalveluihin ja hakuportaaleihin.

Hanke on toteutettu oikeusministeriön, valtiovarainministeriön, Aalto-yliopiston ja Edita Publishing Oy:n yhteistyönä,  osana julkishallinnon tietovarantojen avaamista.

Kehittämishankkeessa on otettu huomioon mm. eurooppalaiset ELI- ja ECLI-metatietostandardit. 

Tervetuloa julkistusseminaariin

Finlexin avoimen datan palvelu avataan seminaarissa torstaina 10.3.2016 Säätytalossa. 

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki avoimen datan kehittämisestä kiinnostuneet. Julkistuksen yhteydessä esitellään myös datapalveluun kehitettyjä ensimmäisiä sovellusdemoja, joista osaa voidaan hyödyntää nykyisessä Finlex-palvelussa.

Lisätietoja:  tietopalvelupäällikkö Aki Hietanen (p. 02951 50510), sähköposti [email protected]

Finlexin avoimen datan palvelu (10.3. alkaen)

Sivun alkuun