Hyppää sisältöön
Media

Hei yhdistys, hae kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANEn jäseneksi 14.9. mennessä!

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 1.9.2021 8.36
Tiedote

Kiinnostaako yhdistystäsi kansalaisyhteiskuntapolitiikan kehittäminen? Täydennyshaku kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANEen on auki 1.9-14.9.2021.

Jäsenyyttä voivat hakea rekisteröidyt yhdistykset alla manituilta järjestösektoreilta: 

  • liikunta- ja urheilujärjestöt
  • lapsi- ja nuorisojärjestöt
  • sivistys- ja kulttuurijärjestöt
  • sosiaali- ja terveysjärjestöt
  • ympäristö- ja asukasjärjestöt
  • ihmisoikeus- ja tasa-arvojärjestöt
  • vähemmistö- ja maahanmuuttajajärjestöt
  • yrittäjäjärjestöt

Lisäksi KANEen voi hakea vapaata kansalaistoimintaa (neljännellä sektorilla tapahtuva kansalaistoiminta) sekä kansalaisyhteiskunnan tutkimusta edustavaksi jäseneksi. Täydennyshaun päätyttyä oikeusministeriö arvioi hakemuksia ja tekee valtioneuvostolle esityksen uuden kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan asettamisesta vuosiksi 2021-2025. 

Täydennyshaun tarkoitus

Oikeusministeriö avasi 2.6.2021 julkisen haun kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukuntaan. Se oli suunnattu kansalaisyhteiskuntaa ja sen tutkimusta edustaville toimijoille. Hakuaika päättyi perjantaina 20.8.2021, ja ministeriö vastaanotti yhteensä 39 jäsenhakemusta. Eniten hakemuksia jättivät toimijat sosiaali- ja terveys sekä sivistys- ja kulttuurijärjestösektoreilla, kun taas liikunta- ja urheilu- sekä yrittäjäjärjestösektoreilta ei tehty yhtään hakemusta.    

KANEn kokoonpanosta säädetään valtioneuvoston asetuksessa (269/2007, 3 §). Jotta neuvottelukunnan asettamista sen neljännelle toimikaudelle voidaan jatkaa, oikeusministeriö on päättänyt avata kaksi viikkoa kestävän täydennyshaun ajalle 1.9.2021-14.9.2021. Hakemuksia toivotaan erityisesti yhdistyksiltä, jotka toimiva liikunta- ja urheilu sekä yrittäjäjärjestösektoreilla. Aiemman hakuajan aikana hakeneet otetaan huomioon täydennyshaussa, eli uutta hakemusta ei tarvitse tehdä.

Voit tehdä jäsenhakemuksen verkossa tällä lomakkeella.

Lue lisää KANEsta.

Lisätietoa:
Erityisasiantuntija Maria Wakeham-Hartonen, p. 0295 150 416, [email protected]

Sivun alkuun