Hyppää sisältöön
Media

Hyvät väestösuhteet rasisminvastaisen viikon teemana

Julkaisuajankohta 16.3.2017 10.39
Uutinen

Etnisten suhteiden neuvottelukunnan Etnon vuoden teemana on hyvien väestösuhteiden tekeminen tunnetuksi. Etno tuo teemaa esille muun muassa valtakunnallisella rasisminvastaisella viikolla 20.-26.3. Suomen Punaisen Ristin koordinoiman viikon tarkoituksena edistää syrjimättömän yhteiskunnan rakentamista käytännön tekojen ja päätösten kautta.

Hyvät väestösuhteet rasisminvastaisen viikon teemana

Hyvien väestösuhteiden rakennuspalikat koostuvat asenteista, osallisuudesta, turvallisuudesta ja vuorovaikutuksesta.

Mahdollisuus luottaa muihin ja tulla itse luotetuksi ovat turvallisuuden tunteen ohella hyvien väestösuhteiden kulmakiviä. Rasisminvastaisen viikon aikana Etno kannustaa jakamaan arjen esimerkkejä, joilla aitoa yhdessä tekemistä ja osallistumista edistetään taustoista ja mielipiteistä riippumatta. Kuuntelun taidosta on hyvä aloittaa.

Oikeusministeriön koordinoimassa Trust-hankkeessa etsitään tapoja edistää hyviä väestösuhteita vastaanottokeskuspaikkakunnilla. Hankkeen ensimmäisen vaiheen tuloksia ja havaintoja on julkaistu tammikuussa 2017. Hanke jatkuu vuoden 2018 loppuun.

Etno neuvottelukunta ja TRUST -hanke osallistuvat rasisminvastaisen viikon kick off -tapahtumaan maanantaina 20.3.2017 Helsingin Narinkkatorilla klo 15.30-19.30 Tule tapaamaan etnolaisia ja Trust-hankkeen väkeä teltalle G, Scandic hotellin puoleiselle käytävälle! Lisää rasisminvastaisesta viikosta eirasisimille.fi-verkkosivulta.

Liitetiedostot

Trust-hankkeen ensimmäisen vaiheen tuloksia ja havaintoja, julkaisu
(pdf, 1.88 Mt)

Linkit

Suomen Punaisen Ristin Ei rasismille -verkkosivu

Sivun alkuun