Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Järjestöjä haetaan Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANEen

Oikeusministeriö
18.10.2016 9.01
Tiedote

Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANEn jäsenhaku on käynnistynyt. Oikeusministeriön yhteydessä toimivan neuvottelukunnan uusi nelivuotiskausi on tarkoitus käynnistää alkuvuodesta. Neuvottelukuntaan haetaan järjestöjä uusiksi jäseniksi.

KANEn tehtävänä on muun muassa edistää hallinnon ja kansalaisyhteiskunnan vuorovaikutusta sekä parantaa kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksiä.

Neuvottelukunnassa on puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja enintään 19 muuta jäsentä. Neuvottelukunta koostuu kansalaisyhteiskunnan, tutkimuksen, ministeriöiden ja kuntien sekä vapaan kansalaistoiminnan edustajista.

Kansalaisyhteiskunnan toimijoista neuvottelukuntaan nimetään jäseneksi yksi keskeinen toimija liikunta- ja urheilujärjestöistä, lapsi- ja nuorisojärjestöistä, sivistys- ja kulttuurijärjestöistä, sosiaali- ja terveysjärjestöistä, ympäristö- ja asukasjärjestöistä, ihmisoikeus- ja tasa-arvojärjestöistä, vähemmistö- ja maahanmuuttajajärjestöistä sekä yrittäjäjärjestöistä.

Neuvottelukunnassa on lisäksi jäsenenä yksi kansalaisyhteiskunnan tutkimusta edustava toimija sekä yksi vapaata kansalaistoimintaa edustava toimija.

Hakemus tulee toimittaa oikeusministeriölle 2.12.2016 mennessä.

Hakulomake ja lisätiedot

Lisätiedot:
erityisasiantuntija Maria Wakeham-Hartonen, oikeusministeriö, puh. 02951 50416,
neuvotteleva virkamies Niklas Wilhelmsson, oikeusministeriö, puh. 02951 50348
sähköposti: [email protected]

KANEn sähköposti: kane.om(at)om.fi

Jari Lindström
Sivun alkuun