Hyppää sisältöön
Media

Jo lähes tuhat käyttäjää ja yli 200 keskustelijaa mukana: osallistu keskusteluun taloyhtiöiden viestinnästä!

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 4.6.2015 10.26
Tiedote

Verkossa on 25. toukokuuta alkaen keskusteltu siitä, miten taloyhtiön viestintä tulisi hoitaa. Keskustelua käydään suositusluonnoksesta, jonka tavoitteena on sekä parantaa tiedonkulkua isännöinnin, hallituksen ja osakkaiden välillä että selkeyttää viestinnän rooleja taloyhtiössä. Osallistujat ovat kannattaneet ja kommentoineet erityisesti osakkaan kyselyoikeutta, hallituksen päätöksistä ja korjaushankkeista tiedottamista sekä tilikauden aikaisen viestinnän järjestämistä koskevia suosituksia.

"Tiedottaminen rauhoittaa piha- ja käytäväarvioita. On parempi kertoa etukäteen. Tiedote voi myös kertoa lyhyesti asioiden olevan kohdallaan", kommentoi keskustelija.

Keskustelija-osakas pitää taloyhtiön remonttien puutteellista kilpailutusta ja tiedonsaantia remonttisopimuksista ongelmana. - Pitäisikö taloyhtiön aina viestiä ja perustella, jos taloyhtiön remonttia ei kilpailuteta?

Luonnos taloyhtiöiden viestintäsuositukseksi (26 suositusta) on laadittu Isännöintiliiton, Kiinteistöliiton ja oikeusministeriön yhteistyönä. Verkkokeskustelussa luonnoksen sisältöä voi sekä kommentoida että peukuttaa ja täydentää omilla lisäsuosituksilla.

Ensimmäisen puolentoista viikon aikana lähes 200 keskustelijaa on jo antanut yli 400 kommenttia ja yli 850 ääntä suosituksille. Osallistujat ovat lisäksi ehdottaneet jo 10 uutta suositusta, jotka ovat myös mukana keskustelussa.

Keskustelu on avoin kaikille, ja se jatkuu kesäkuun loppuun asti osoitteessa www.vaikuta-asunto-osakeyhtiolakiin.fi. Voit seurata keskustelua myös sosiaalisessa mediassa (Facebook: OM Asunto-osakeyhtiölaki, Twitter: @Jyrki_oikeusmin).

Lisätietoja:
lainsäädäntöneuvos Jyrki Jauhiainen, puh. 02951 50220
tutkija Markus Tervonen, puh. 02951 50558
sähköposti: etunimi.sukunimi(at)om.fi

Sivun alkuun