Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson EU:n oikeus- ja sisäasioiden epäviralliseen ministerikokoukseen Vilnaan

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 17.7.2013 8.23
Tiedote -

Liettuan EU-puheenjohtajakauden epävirallinen oikeus- ja sisäasioiden neuvoston kokous järjestetään Vilnassa torstaina 18. ja perjantaina 19. heinäkuuta. Oikeusasioissa Suomea edustaa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Kokouksessa on tarkoitus käynnistää keskustelu oikeus- ja sisäasioiden alueen kehittämisen periaatteista EU:ssa vuoden 2014 jälkeen, jolloin nykyisen monivuotisen toimintaohjelman eli ns. Tukholman ohjelman toteuttaminen päättyy. Oikeus- ja sisäasioiden yhteistyön strategiset suuntaviivat määritellään Eurooppa-neuvostossa, ja asiaa on tarkoitus käsitellä kesäkuussa 2014 pidettävässä huippukokouksessa.

Oikeusministerit jatkavat Liettuan kokouksessa perjantaina EU:n tietosuojasääntelyn uudistamisen valmistelua. Esillä on tulevaan tietosuoja-asetukseen sisältyvä ns. yhdenmukaisuusmekanismi, jonka tarkoituksena on varmistaa tietosuojasääntelyn yhdenmukainen ja johdonmukainen soveltaminen koko unionin alueella. Käytännössä kysymys on kansallisten tietosuojavaltuutettujen yhteistoiminnasta sekä uuden eurooppalaisen tietosuojaneuvoston perustamisesta.

Oikeusministeri Henriksson tapaa kokouksen yhteydessä kahdenvälisesti myös useita EU-maiden kollegoitaan keskustellakseen ajankohtaisista oikeusasioista EU:ssa.

Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Malin Brännkärr, puh. 02951 50148, ja
neuvotteleva virkamies Eeva Aittoniemi, puh. 02951 50170

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun