Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeriö linjasi toimintatapojaan kansalaisten ja järjestöjen kuulemisessa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 13.6.2012 7.00
Tiedote -

Oikeusministeriö haluaa olla aidosti vuorovaikutuksellinen ja kansalaiset sekä keskeiset sidosryhmät tehokkaasti yhteistyöhön mukaan ottava ministeriö. Juuri vahvistetussa kansalaisyhteiskuntalinjauksessa kartoitetaan hyviä käytäntöjä ja annetaan virkamiehille käytännön työkaluja hyvään ja avoimeen yhteistyöhön sidosryhmien kanssa.

Tarkoitus on myös koulutuksen avulla varmistaa, että virkamiehet kokevat yhteydenpidon kansalaisjärjestöihin, sidosryhmiin ja kansalaisiin osaksi tehtäväänsä.

Kansalaisyhteiskuntalinjaus koskee lainvalmistelua, kehittämishankkeita ja muuta oikeusministeriön ja hallinnonalan toimintaa.

Linjauksessa korostetaan, että oikeusministeriön tehtäviin kuuluu kansalaisten kannalta keskeisen yhteiskunnan peruslainsäädännön valmistelu, jossa kansalaisten osallistumis- ja vaikutusmahdollisuudet ovat erityisen tärkeitä. Myös oikeusministeriön muissa tehtävissä, kuten rikoksentorjunnassa ja vaalijärjestelmän kehittämisessä, laaja yhteydenpito eri kansalaistahoihin sekä vuorovaikutus ministeriön ja kansalaisten välillä on keskeistä.

Lisätietoja:
erikoissuunnittelija Niklas Wilhelmsson, puh. 02951 50348, sähköposti: [email protected]

Oikeusministeriön kansalaisyhteiskuntalinjaus

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun