Hyppää sisältöön
Media

Kansalaisaloite.fi-palveluun parannuksia

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 23.9.2013 8.32
Tiedote -

Oikeusministeriön ylläpitämään Kansalaisaloite.fi-palveluun tehdään useita parannuksia 23. syyskuuta. Keskeisimmät käyttäjälle näkyvät uudistukset ovat paperisen kannatusilmoituksen tulostusmahdollisuus, palvelun ohjetekstien päivittyminen sekä käynnissä olevien kansalaisaloitteiden selausnäkymän muuttuminen.

Aloitteen vastuuhenkilöt voivat jatkossa liittää aloitteensa yhteyteen esitäytetyn tulostettavan kannatusilmoituslomakkeen. Paperilomake helpottaa kansalaisaloitteiden kannattamista sellaisille henkilöille, joilla ei ole mahdollisuutta vahvaan sähköiseen tunnistautumiseen. Aloitteiden kannattaminen on ollut hankalaa esimerkiksi ulkosuomalaisille, joilla ei välttämättä ole käytössään suomalaisia verkkopankkitunnuksia.

Käynnissä olevien kansalaisaloitteiden selausnäkymä muuttuu siten että oletusnäkymässä näkyvät ne aloitteet, jotka ovat keränneet vähintään 50 kannatusilmoitusta. Käyttäjä saa halutessaan näkyviin myös sellaiset käynnissä olevat aloitteet, jotka ovat keränneet toistaiseksi alle 50 kannatusilmoitusta. Toinen aloitteiden selausnäkymään tuleva muutos on aloitteen jäljellä olevaa keräysaikaa esittävä kuvaaja.

Palvelussa on myös täydennetty ja selkeytetty ohjetekstejä käyttäjiltä tulleen palautteen mukaisesti.

Kansalaisaloite.fi-palvelu on kehitetty osana Osallistumisympäristö-hanketta, joka kuuluu valtiovarainministeriön koordinoimaan Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaan (SADe). Muita Osallistumisympäristö-hankkeen verkkopalveluita ovat Kuntalaisaloite.fi, Otakantaa.fi sekä myöhemmin julkaistava Lausuntopalvelu.fi. Palveluita ylläpitää oikeusministeriö.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Laura Nurminen, puh. 02951 50462
hankepäällikkö Mikko Levämäki, puh. 02951 50410
sähköposti: [email protected] sekä [email protected]

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun