Hoppa till innehåll
Media

Förbättringar i tjänsten Medborgarinitiativ.fi

justitieministeriet
Utgivningsdatum 23.9.2013 8.32
Pressmeddelande -

Ett flertal förbättringar ska göras i tjänsten Medborgarinititiv.fi, som upprätthålls av justitieministeriet. De viktigaste ändringarna med tanke på användaren är möjligheten att skriva ut stödförklaringar, uppdateringarna i anvisningarna samt den nya bläddringsvyn för pågående medborgarinitiativ. Ändringarna syns i tjänsten den 23 september.

I fortsättningen kan ansvarspersonerna för ett initiativ bifoga en preliminärt ifylld, utskrivbar störförklaringsblankett till sitt initiativ. Pappersblanketten gör det lättare för personer som inte har möjlighet till stark autentisering att stöda medborgarinitiativ. Det har varit besvärligt för t.ex. utlandsfinländare att stöda initiativ, eftersom de inte nödvändigtvis har finska nätbankskoder.

Bläddringsvyn för pågående medborgarinitiativ ändras så att i standardvyn syns bara de initiativ som har fått minst 50 stödförklaringar. Användaren kan dock välja att bläddra också bland sådana pågående initiativ som tillsvidare har fått mindre än 50 stödförklaringar. En annan nyhet i bläddringsvyn är en graf som visar hur mycket insamlingstid som finns kvar.

Också anvisningstexterna har kompletterats och gjorts tydligare på basis av användarnas kommentarer.

Tjänsten Medborgarinitiativ.fi har utvecklats som en del av projektet Plattform för delaktighet, som hör till finansministeriets program för påskyndande av elektronisk kommunikation och ärendehantering (SADe). Andra webbtjänster som hör till projektet Plattform för delaktighet är Invånarinitiativ.fi, Dinåsikt.fi och Lausuntopalvelu.fi, som publiceras senare. Tjänsterna upprätthålls av justitieministeriet.

Ytterligare upplysningar:
projektchef Laura Nurminen, tfn 02951 50462,
projektchef Mikko Levämäki, tfn 02951 50410,
e-post: fö[email protected] samt [email protected]

Anna-Maja Henriksson
Tillbaka till toppen