Hyppää sisältöön
Media

Kiinan oikeusministeri vierailulle Suomeen

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 12.8.2015 10.26
Tiedote

Kiinan oikeusministeri Wu Aiying vierailee Suomessa 12.-16. elokuuta oikeusministerin kutsusta. Hän tapaa oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin sekä vierailee korkeimmassa oikeudessa ja Helsingin vankilassa. Ministeri Wu käy myös Rovaniemellä, jossa hän tutustuu hovioikeuden ja oikeusaputoimiston toimintaan.

Vierailu on osa Suomen ja Kiinan oikeusalan yhteistyötä. Meneillään olevassa vuosien 2013-2016 yhteistyöohjelmassa on keskitytty kolmeen pääteemaan: yhdyskuntaseuraamusten kehittämiseen, rikosten torjuntaan sekä asianajajien asemaan ja rooliin oikeudenkäynnissä.

Asianajajien asema sekä oikeuden saatavuus kansalaisten näkökulmasta ovat teemana myös yhteistyön merkeissä Helsingissä 13.-14.8. järjestettävässä asiantuntijaseminaarissa, jonka oikeusministerit Wu ja Lindström avaavat.

Oikeusyhteistyössä Kiinan kanssa on pyritty käytännönläheisyyteen ja vaikuttavuuteen suuntaamalla sitä maakuntatason toimijoihin. Tämän kauden yhteistyökumppaneina ovat olleet Jiangsun ja Heilongjiangin maakunnat.

Edellisen kerran Kiinan oikeusministeri vieraili Suomessa vuonna 2003.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Jussi Tikkanen, puh. 02951 50270

Jari Lindström
Sivun alkuun