Hyppää sisältöön
Media

Kotkaan uusi oikeustalo

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 25.5.2010 12.00
Tiedote -

Kymenlaakson käräjäoikeuden Kotkan kanslia saa uudet tilat Kotkansaarelta. Uudet toimitilat valmistuvat ns. Suomen Pankin taloon Keskuskadulle. Oikeusministeriö ja Senaatti-kiinteistöt allekirjoittivat uusia toimitiloja koskevan vuokrasopimuksen 7.5.2010.

Uusista tiloista on valmistunut hankesuunnitelma marraskuussa 2009, jonka pohjalta vuokra-sopimus on valmisteltu. Rakennuksen korjaus- ja muutostyöt on tarkoitus aloittaa jo toukokuussa. Uudet tilat saataneen Kymenlaakson käräjäoikeuden Kotkan kanslian käyttöön alkuvuodesta 2012.

Uusien toimitilojen suunnittelu on tehty oikeusministerin elokuussa 2009 vahvistaman toimitilakonseptin mukaisesti. Toimitilakonseptin tavoitteena on ohjata uusien oikeustalojen työympäristön suunnittelua siten, että toimitilat ovat mahdollisimman toimivia, muunneltavia ja tehokkaita.

Uusissa toimitiloissa käräjäoikeus saa käyttöönsä uutta vastaaviksi kunnostetut ja nimenomaan käräjäoikeuden toimintaa varten suunnitellut tilat. Tilojen suunnittelussa on niiden toiminnallisuuden lisäksi otettu tarkoin huomioon turvallisuus- ja terveellisyysvaatimukset.

Lisätietoja:
tarkastaja Sakari Perkiömäki, gsm 050 520 9234, sähköposti: [email protected]

Tuija Brax
Sivun alkuun