Hyppää sisältöön
Media

Kuntalaisaloite.fi -verkkopalvelu avataan kuntalaisten ja kuntien käyttöön syksyllä

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 1.7.2013 11.08
Tiedote -

Oikeusministeriö avaa syksyllä Kuntalaisaloite.fi-palvelun Kansalaisaloite.fi:n sisarpalveluksi. Kuntalaisaloite.fi tarjoaa jäsennellyn alustan kuntalaisaloitteen tekemiselle sekä suomeksi että ruotsiksi. Verkkopalvelussa voi tehdä kuntalaisaloitteita niille kunnille, jotka ovat liittyneet palveluun sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita. Palvelun käyttö on maksutonta sekä kunnille että kuntalaisille.

Kunnat voivat liittyä Kuntalaisaloite.fi-palveluun ottamalla yhteyttä palvelun ylläpitäjään ([email protected]) ja ilmoittamalla sähköpostiosoitteen (esimerkiksi kirjaamon osoitteen), johon kunta toivoo palvelusta tulevien aloitteiden saapuvan.

Kuntalaisaloite.fi:n käyttö on mahdollista, vaikka kunnan käytössä olisi myös jokin toinen aloitesivusto kuntalaisaloitteiden tekemiseksi. Kaikki palveluun tehdyt aloitteet esitarkastetaan ennen niiden julkaisemista.

Palvelun testiversiota voi jo kokeilla

Kuntalaisaloite.fi on parhaillaan avoimessa testauksessa, joten sekä kunnat että kuntalaiset voivat jo nyt tutustua palveluun ja testata sitä. Kunnat voivat ottaa palvelun käyttöönsä elo-syyskuusta 2013 alkaen.

Palvelun testiversio toimii osoitteessa https://testi.kuntalaisaloite.fi/fi. Varsinainen käyttöön otettava versio tulee toimimaan elo-syyskuusta alkaen osoitteessa www.kuntalaisaloite.fi.

Loppuvuodesta 2013 Kuntalaisaloite.fi-palveluun rakennetaan lisäominaisuuksia, jotka mahdollistavat kunnallista kansanäänestystä koskevien aloitteiden sekä valtuustokäsittelyä edellyttävien kuntalaisaloitteiden tekemisen. Näiden aloitetyyppien tekemisessä käytetään vahvaa sähköistä tunnistautumista.

Kuntalaisaloite.fi-palvelu on kehitetty osana Osallistumisympäristö-hanketta, joka kuuluu valtiovarainministeriön koordinoimaan Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaan (SADe). Muita Osallistumisympäristö-hankkeen verkkopalveluita ovat Kansalaisaloite.fi, Otakantaa.fi sekä myöhemmin julkaistava Lausuntopalvelu.fi. Palveluita ylläpitää oikeusministeriö.

Lisätietoja:
hankepäällikkö Mikko Levämäki, puh. 02951 50410
projektipäällikkö Laura Nurminen, puh. 02951 50462
sähköposti: [email protected]
sekä [email protected]

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun