Hyppää sisältöön
Media

Lupalakimiesjärjestelmä: Lupaa on haettava syyskuun loppuun mennessä

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 12.8.2013 11.07
Tiedote -

Laki luvan saaneista oikeudenkäyntiavustajista tuli voimaan kuluvan vuoden alussa. Tuolloin aloitti toimintansa myös oikeudenkäyntiavustajalautakunta, joka myöntää hakemuksesta luvan toimia oikeudenkäyntiasiamiehenä ja -avustajana, mikäli hakija täyttää lain vaatimat luvan myöntämisen edellytykset.


Muilla kuin asianajajilla ja julkisilla oikeusavustajilla tulee vuoden 2014 alusta lukien olla lupa oikeudenkäyntiasiamiehenä ja -avustajana toimimiseen.

Lupaa on haettava 30.9.2013 mennessä, mikäli lakimies haluaa varmistaa keskeytymättömän kelpoisuuden toimia oikeudenkäyntiavustajana vuoden 2014 alusta lukien siihen saakka kunnes lupa-asia on lainvoimaisesti ratkaistu.

Syksyllä odotettavissa olevan hakemusruuhkan vuoksi lautakunta ei voi taata sitä, että 30. syyskuuta jälkeen hakemuksensa jättävä ehtii saada lupapäätöksen ennen vuoden 2014 alkua tai sen alkupuoliskolla. Lupaa on siten syytä hakea hyvissä ajoin.

Lupaa ei kuitenkaan tarvita esimerkiksi silloin, jos avustaja on työ- tai virkasuhteessa asianosaiseen.

Oikeudenkäyntiavustajalautakunnan verkkosivuilla on tietoa lautakunnasta, sen toiminnasta ja luvan edellytyksistä sekä ohjeet luvan hakemiseksi.

Tieto luvan saaneen oikeudenkäyntiavustajan nimestä, kotipaikasta ja luvan myöntämisen päivämäärästä merkitään julkiseen oikeudenkäyntiavustajaluetteloon, josta tiedot ovat kaikkien saatavilla.

Lisätietoja:
oikeudenkäyntiavustajalautakunnan sihteeri Riikka Meroma, puh. 02956 43410

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun