Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Antti Häkkänen Brysseliin

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 17.11.2017 15.03
Tiedote

Oikeusministeri Antti Häkkänen vierailee Brysselissä 20.-21. marraskuuta. Vierailunsa aikana Häkkänen tapaa komission varapuheenjohtajan Frans Timmermansin ja EU:n turvallisuusunionista vastaavan komissaarin Julian Kingin.

Keskusteluissa varapuheenjohtaja Timmermansin kanssa esillä ovat mm. EU:n oikeusvaltiokehitys ja sitä tukevien mekanismien vahvistaminen sekä ajankohtaiset parempaan sääntelyyn, avoimuuteen ja perusoikeuksiin liittyvät asiat EU:ssa.  

Komissaari Kingin kanssa keskustelunaiheina ovat mm. turvallisuusunioniin liittyvät oikeudelliset näkökulmat, verkkorikollisuus sekä väkivaltainen radikalisoituminen vankiloissa.

Lisäksi ministeri Häkkänen osallistuu varapuheenjohtaja Timmermansin kutsusta EU:n vuosittaiseen suureen perusoikeusfoorumiin, jossa hän pitää puheenvuoron naisiin kohdistuvan väkivallan ja häirinnän torjumisesta. Seminaarin teemana tänä vuonna on naisten oikeuksien toteutuminen yhteiskunnassa.

Ministeri Häkkänen tapaa Brysselissä myös Euroopan parlamentin jäseniä. Lisäksi hän tapaa EU:n eri toimielimissä työskenteleviä suomalaisia ja pitää EU:n oikeuspolitiikkaan liittyvän alustuksen Suomen pysyvän EU-edustuston järjestämässä "100 puheenvuoroa Euroopasta" -keskustelutilaisuudessa.

Lisätietoja:

erityisavustaja Lauri Koskentausta, puh. +358 2951 50131, ja

neuvotteleva virkamies Eeva Aittoniemi, puh. +358 2951 50170

Sivun alkuun