Hoppa till innehåll
Media

Minister Antti Häkkänen till Bryssel

justitieministeriet
Utgivningsdatum 17.11.2017 15.03
Pressmeddelande

Justitieminister Antti Häkkänen besöker Bryssel den 20-21 november. Under sitt besök träffar Häkkänen kommissionens vice ordförande Frans Timmermans och EU:s kommissionär med ansvar för säkerhetsfrågor Julian King.

I mötet med vice ordförande Timmermans diskuteras det bl.a. om rättsstatsutvecklingen inom EU och möjligheterna att stärka mekanismerna som stödjer den samt aktuella EU-frågor som gäller bättre lagstiftning, öppenhet och grundläggande rättigheter.   

Med kommissionär King talar ministern bland annat om säkerhetsunionens rättsliga aspekter, cyberbrottslighet och våldsbejakande radikalisering i fängelserna.  

Vice ordförande Timmermans har också bjudit minister Häkkänen att delta i EU:s årliga seminarium om grundläggande rättigheter där han håller ett anförande om bekämpning av våld och trakasserier mot kvinnor. Temat för årets seminarium förverkligandet av kvinnors rättigheter i samhället.

Minister Häkkänen träffar också ledamöter av Europaparlamentet i Bryssel. Därtill träffar han finländare som arbetar vid olika EU-organ och håller ett föredrag om EU:s rättspolitik i föreläsningsserien ”100 anföranden om Europa” som ordnas av Finlands ständiga EU-representation.

Ytterligare information:

Lauri Koskentausta, specialmedarbetare, tfn +358 2951 50131, och

Eeva Aittoniemi, konsultativ tjänsteman, tfn +358 2951 50170

Tillbaka till toppen