Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Blomqvist Wieniin

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 20.11.2019 16.21
Tiedote

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vierailee Wienissä 20.-21. marraskuuta. Hän avaa naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen Vienna Discussion Forumin.

Foorumissa keskustellaan naisiin kohdistuvaan väkivaltaan puuttumisesta muun muassa rikoksentorjunnan sekä naisten taloudellisen voimaannuttamisen avulla. Ministeri Blomqvist tapaa myös tilaisuuden järjestämisestä vastaavien YK:n teollistamisjärjestö UNIDO:n sekä huumeiden ja rikollisuuden vastaisen toimiston UNODC:n johtajat. Lisäksi hän keskustelee naisiin kohdistuvan väkivallan erityisraportoija Dubravka Šimonovićin kanssa.

Blomqvist tapaa Itävallan nais-, nuoriso- ja perheministeri Ines Stillingin. Tapaamisessa keskustellaan ajankohtaisista tasa-arvoasioista Suomessa ja Itävallassa. Lisäksi ministeri vierailee EU:n perusoikeusvirastossa FRA:ssa ja tutustuu siellä yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa koskevaan ajankohtaiseen tutkimukseen.

Lisätietoja: kehittämisneuvos Aarne Kinnunen (oikeusministeriö), puh. +358 295 150 580, aarne.kinnunen(at)om.fi ja neuvotteleva virkamies Pirjo Lillsunde (sosiaali- ja terveysministeriö), puh. +358 40 532 3083, pirjo.lillsunde(at)stm.fi

Sivun alkuun