Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Häkkänen: Sananvapaus on demokratian peruspilareita - sitä on Suomi 100 -vuonna vaalittava

Oikeusministeriö
9.5.2017 14.33
Tiedote

Oikeusministeri Antti Häkkänen korostaa, että avoin ja moniääninen yhteiskunnallinen keskustelu on turvattava. - Demokratian peruspilareita on sananvapaus, meidän on sitä herkeämättä vaalittava, totesi ministeri Häkkänen tavatessaan tänään lukiolaisia. Lukiolaistapaaminen liittyi oikeusministeriön Suomi 100 -hankkeeseen, jossa lukiolaiset ovat kirjoittaneet blogisarjaa perustuslaista.

Ministeri Häkkänen kertoi, että oikeusministeriö on käynnistänyt yhdessä Sitran ja Suomi 100 -sihteeristön kanssa hankkeen, jolla tuetaan demokraattista keskustelua.

- Valtioneuvosto teki asiasta linjauksen viime viikolla. Tulemme järjestämään tulevaisuuskeskustelujen sarjan. Etsimme uusia keinoja hyödyntää keskusteluja osana kuntien, maakuntien ja valtion valmistelua ja päätöksentekoa. Näitä oppeja pyritään hyödyntämään näissä useissa uudistuksissa, joita hallitus nyt vie eteenpäin.

- Me tarvitsemme muuttuvassa maailmassa uusia osallistumismahdollisuuksia ja kaikkien kansalaisten kytkemistä demokraattiseen päätöksentekoon, painotti ministeri Häkkänen.

Hankkeessa tullaan järjestämään tulevaisuuskeskusteluja, demokratia-messut ja erityinen tulevaisuuden kyselytunti, jossa päättäjät ja kansalaiset pohtivat tulevaisuuskeskusteluissa esille nousseita kysymyksiä.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Niklas Wilhelmsson, puh. 02951 50348

Suomi100-blogikirjoitussarja

 
 
Antti Häkkänen
Sivun alkuun