Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Henriksson: EU:n oikeusministerit tiivistävät yhteistyötä vihapuheen kitkemiseksi

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 23.1.2020 14.15
Tiedote

EU:n oikeusministerit tapasivat tänään Kroatian Zagrebissa. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson osallistui kokoukseen Suomen edustajana.

- Tuntuu todella hyvältä nähdä, että Suomen EU-puheenjohtajuus on kantanut hedelmää. Rikosuhrien asema ja oikeusvaltioperiaate ovat edelleen korkealla yhteisellä EU-asialistalla. Rikosuhrit tarvitsevat parempaa suojaa, ja tässä yhteistyö meidän EU-maiden välillä on avainasemassa, ministeri Henriksson sanoo.

Henriksson painottaa, että EU-maiden on voitava luottaa toistensa järjestelmiin. On kyse jäsenvaltioiden välisen luottamuksen syventämisestä, jotta kansalaiset näkevät yhteistyön tuovan tuloksia käytännössä.

- Olen myös erittäin iloinen, että vihapuheen ehkäiseminen verkossa ja entistä parempien yhteisten ratkaisujen löytäminen kiinnostaa todella monia EU:n oikeusministereistä. Ministereillä on selkeä tahto työskennellä tämän asian eteen yhdessä, Henriksson sanoo.

- Vihapuhe ei ole hyväksyttävää. Se on kuin virus, joka leviää, ja sitä on vastustettava laajalla rintamalla.

Oikeusministeri Henriksson tapasi aamiaisella myös saksalaista kollegaansa Christine Lambrechtia. Vihapuhe oli yksi ministereiden puheenaiheista.

Lisätietoja:

erityisavustaja Niklas Mannfolk, puh. 050 306 3990, [email protected]

erityisavustaja Otto Andersson, puh. 050 5723982, [email protected]

Sivun alkuun