Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Lindström Euroopan neuvoston oikeusministerikokoukseen Bulgariaan

Oikeusministeriö
20.4.2016 12.01
Tiedote

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström osallistuu Euroopan neuvoston oikeusministerikokoukseen Bulgariassa 21. - 22. huhtikuuta. Kokouksen teemana on oikeuslaitoksen itsenäisyyden ja riippumattomuuden vahvistaminen Euroopan neuvoston jäsenvaltioissa. Ministereiden on tarkoitus hyväksyä kokouksessa tätä koskeva toimintaohjelma.

Tuomioistuinlaitoksen itsenäisyyden puutetta pidettiin keskeisenä haasteena Euroopan neuvoston vuonna 2015 julkaistussa raportissa, joka käsitteli demokratian, ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion tilaa jäsenmaissa. Raportin mukaan jopa kolmanneksessa jäsenvaltioista esiintyy puutteita asiassa.

Oikeusministerikokouksen muita aiheita ovat oikeuslaitoksen rooli demokraattisessa yhteiskunnassa, yksittäisten tuomareiden riippumattomuuden suojelu sekä yleinen luottamus oikeuslaitosta kohtaan.

Euroopan neuvoston perustehtävä on ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeusvaltioperiaatteen turvaaminen ja kehittäminen. Tärkeänä keinona tässä työssä ovat jäsenmaita sitovat sopimukset ja niiden seuranta. Järjestöön kuuluu 47 valtiota.

Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Leena Riekkola, puh. +358 46 922 9593,
kansainvälisten asioiden sihteeri Jussi Mäkinen, puh. +358 50 573 299,
sähköpostit: [email protected]

Lisätietoa oikeusministerikokouksesta (englanniksi)

Jari Lindström
EU
Sivun alkuun