Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Lindström: Nykyiset vankilat säilytetään lisämäärärahan turvin

Oikeusministeriö
14.4.2016 13.57
Tiedote

Hallituksen tänään hyväksymässä julkisen talouden suunnitelmassa oikeusministeriön hallinnonalan määrärahat ovat 923 miljoonaa euroa vuonna 2017 ja pienenevät 864 miljoonaan euroon vuonna 2020. Vähennys johtuu mm. nettosäästöjen kasvusta, ict-hankkeiden valmistumisesta ja turvapaikanhakijoiden oikeusturvamenojen arvioidusta pienenemisestä.

- Toimintaa sopeutetaan tiukentuvaan talouteen ulosottotoimen rakenneuudistuksella, hallinnonalan tietojärjestelmiä kehittämällä sekä muilla oikeudenhoidon uudistamisohjelman toimenpiteillä. Käräjäoikeusverkoston rakenneuudistus on osa tätä kokonaisuutta, toteaa oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Rikosseuraamuslaitoksen toimintakyvyn turvaamiseksi ja vankilaverkoston ylläpitoon kohdennetaan lisärahoitusta yhteensä 34,9 miljoonaa euroa vuosina 2017-2020.

- Nykyiset vankilat säilytetään tämän lisämäärärahan turvin. Myös odotettavissa oleva vankiluvun kasvu hoidetaan nykyisellä vankilakapasiteetilla. Lisämäärärahasta huolimatta Rikosseuraamuslaitoksen rakenteen ja toiminnan tehostamista jatketaan, ministeri Lindström sanoo.

Oikeusministeriön hallinnonalalla on käynnissä viisi laajaa toimintojen uudistamishanketta ict:n avulla. Tarkoitus on tehostaa tuomioistuinten, syyttäjälaitoksen, ulosottolaitoksen ja Rikosseuraamuslaitoksen toimintaa. Lisärahoitus merkittävien tietojärjestelmien kehittämiseen on 32 miljoonaa euroa vuosina 2017-2019.

Turvapaikanhakijoiden ja perheenyhdistämisen asioihin oikeusministeriön hallinnonalalla kohdennetaan noin 6 miljoonan euron lisäys kehyskauden alkupuolella. Kehyskauden lopulla määrärahat pienenevät alentuneen hakijamääräarvion vuoksi.

Ulosottolaitokselle osoitetaan talousrikollisuuden ja harmaan talouden torjuntaan yhteensä 1,3 miljoonan euron jatkorahoitus vuosille 2017-2019.

Lisätietoja:
ministerin erityisavustaja Leena Riekkola, puh. 02951 60375,
talousjohtaja Tapio Laamanen, puh. 02951 50290,
sähköpostit: [email protected]

Jari Lindström
Sivun alkuun