Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Lindström: Turvapaikka-asioissa pyritään mahdollisimman lyhyisiin käsittelyaikoihin tuomioistuimissa

Oikeusministeriö
2.2.2016 12.58
Tiedote

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström korostaa, että hallintotuomioistuimissa pyritään turvapaikka-asioissa mahdollisimman lyhyisiin käsittelyaikoihin. - Tämä pyritään varmistamaan siten, että sekä Helsingin hallinto-oikeuden että korkeimman hallinto-oikeuden määrärahoja on tälle vuodelle merkittävästi lisätty. Rekrytointiprosessit ovat jo käynnissä, ministeri Lindström totesi tänään puhuessaan Hallintotuomioistuinpäivässä Helsingissä.

- Lisäksi olemme lisänneet koulutusta ja muuta hallinnollista tukea, ministeri jatkoi.

Joutuisa käsittely on hakijan etu ja osa hakijan oikeusturvaa.
- Turvapaikkaa hakevien kannalta on tärkeää, että he saavat asiaansa ratkaisun kohtuullisessa ajassa. Tämä on tärkeää siksi, etteivät hakijat joudu asumaan vastaanottokeskuksissa tarpeettoman kauan. Asioiden viivytyksetön käsittely on tärkeää kuitenkin myös valtiontaloudellisista syistä, ministeri sanoi.

Ministeri Lindström totesi tilaisuudessa, että oikeusministeriössä käsitellään parhaillaan lausuntopalautetta hallituksen esitykseen, jolla pyritään sujuvoittamaan turvapaikka-asioiden käsittelyä tuomioistuimissa sekä hillitsemään prosessien kustannuksia.

- Hanke on yksi tärkeimmistä hallituksen turvapaikkapoliittisen ohjelman toimenpiteistä. Pyrimme saamaan esityksen eduskuntaan helmikuun aikana, ministeri totesi.

Lisätietoja:
erityisavustaja Leena Riekkola, puh. 02951 60375

Sivun alkuun