Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Lindström vierailee Inarissa ja tapaa saamelaiskäräjien edustajia

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 11.12.2015 10.47
Tiedote
Oikeus- ja työministeri Jari Lindström vierailee Inarissa maanantaina 14. joulukuuta. Hän tapaa matkallaan saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tiina Sanila-Aikion ja käräjien puheenjohtajiston. Ministeri Lindström keskustelee matkan aikana myös saamelaiskäräjien jäsenten kanssa.

- Haluan matkan aikana avoimesti keskustella saamelaisten asemasta ja oikeuksien edistämisestä. Vierailu on keskustelun avaus. Meillä on useita keskeneräisiä saamelaisasioita ja nyt olisi tärkeää löytää yhdessä suunta asioiden eteenpäinviemiseksi, ministeri Lindström toteaa.

Ministeri Lindström lähetti marraskuussa Saamelaiskäräjille kirjeen, jossa esitettiin toimenpiteitä saamelaisten aseman kehittämiseksi. Edellisellä hallituskaudella annettu hallituksen esitys ILO:n alkuperäiskansaoikeuksia koskevan sopimuksen nro 169 ratifioimisesta on tarkoitus pitää vireillä eduskunnassa ensi vuoden ajan. Tänä aikana tehdään kansainvälistä vertailua sisältävä tutkimus, jossa selvitetään alkuperäiskansamääritelmää ja maaoikeuksiin liittyviä kysymyksiä.

Lisätietoja:
erityisavustaja Leena Riekkola, puh. 02951 60375, neuvotteleva virkamies Camilla Busck-Nielsen, puh. 02951 50278

(pdf, 0.09 Mt)
Sivun alkuun