Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Meri: Vankiloiden lakkautuspäätöksiä ei ole tehty

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 12.7.2023 14.32
Tiedote

- Mitään vankiloiden lakkautuspäätöksiä ei oikeusministeriössä ole tehty. Vankiluku on kasvamaan päin ja nykyiset suljetut vankilat ovat täynnä, joten uusien vankiloiden tarve on tulevaisuudessa ilmeinen, kommentoi oikeusministeri Leena Meri uutisointia vankilalakkautuksista.

- Hallitusohjelmaan on kirjattu, että "Hallitus käynnistää vankilaverkoston uudistamisen turvallisen ja kustannustehokkaan rangaistusten täytäntöönpanon toteuttamiseksi. Huolehditaan siitä, että vankilaverkosto on riittävän laaja; että yksiköt ovat sijainnin, valvonnan ja henkilöstön saatavuuden kannalta mahdollisimman tarkoituksenmukaisia ja että vankipaikkojen ja varmuusosastojen määrää vastaa tarvetta.", kertoo oikeusministeri Leena Meri.

Rikosseuraamuslaitoksen vuosi sitten laatimassa vankilaverkostoanalyysissä on pohdittu eri vaihtoehtoja sille, miltä vankilaverkosto voisi tulevaisuudessa näyttää. Analyysin mukaan keskeistä on se, että vankilat sijaitsevat siellä missä asiakkaat, henkilöstö, palvelut ja sidosryhmätkin.

Uusia vankiloita on Rikosseuraamuslaitoksessa esitetty Rovaniemelle ja Turkuun sekä Vantaalle uutta vankisairaalaa. Rakentamispäätökset on jo tehty Oulun ja Vaalan vankiloista sekä Vantaan vankilan laajennuksesta. Toimintaympäristö muuttuu jatkuvasti ja kokonaistilannetta arvioidaan säännöllisesti.

Lisätietoja:
valtiosihteeri Teija Makkonen, p. 029 515 0251, [email protected]

Sivun alkuun