Hyppää sisältöön
Media

Ministerit Henriksson ja Haatainen tapaavat Saksan oikeusministerin

oikeusministeriötyö- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 17.8.2020 11.42
Tiedote
Kuva: Tapio Haaja

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja työministeri Tuula Haatainen tapaavat Suomessa vierailevan Saksan oikeusministerin Christine Lambrechtin 17.-18. elokuuta.

Oikeusministeri Henriksson keskustelee ministeri Lambrechtin kanssa erityisesti Saksan EU-puheenjohtajakaudella käsiteltävistä asioista sekä muista oikeusalan ajankohtaisista aiheista. Saksan puheenjohtajakauden painopisteet oikeusasioissa ovat muun muassa koronaviruspandemiasta selviäminen ja elpyminen, EU:n yhteiset arvot, kriisinsietokyvyn vahvistaminen sekä digitalisaatio.

Saksa jatkaa Suomen puheenjohtajakaudella alkanutta työtä oikeusvaltioperiaatteen ja perusoikeuksien edistämiseksi. Rikoksen uhrien oikeuksia turvaavan EU-tason strategian edistäminen kuuluu myös Saksan ja Suomen tavoitteisiin.
Suomen EU-puheenjohtajuuden aikana ministeri Henriksson korosti vihapuheen vastaisten toimien tärkeyttä. Saksa jatkaa omalla puheenjohtajakaudellaan myös tätä työtä.

Ministeri Lambrecht tutustuu ministeri Henrikssonin vieraana myös Suomen vankeinhoitojärjestelmään.

Työministeri Haataisen ja oikeusministeri Lambrechtin tapaamisen pääaiheita ovat EU:n digiagendaan liittyvä alustasääntely sekä tekoälyn parempi hyödyntäminen. Globaalisti kiristyvässä kilpailussa on tärkeää rakentaa unioniin toimintaympäristö, joka suosii tekoälyn kehittämistä ja soveltamista. Suomi tarjoaa kaikille EU-kansalaisille Elements of AI -verkkokurssin. Aloite oli osa Suomen EU-puheenjohtajuuskautta, ja sen tavoitteena on vahvistaa eurooppalaisten digiosaamista. Lisäksi ministerit keskustelevat lakialoitteesta, joka liittyy suuryritysten veroraportoinnin läpinäkyvyyteen.

Lisätietoja:
oikeusministeri Henrikssonin erityisavustaja Niklas Mannfolk, puh. 050 306 3990, etunimi.sukunimi(at)om.fi

neuvotteleva virkamies Pauliina Porkka (EU- ja kv-asiat), TEM, p. 029 504 8278, pauliina.porkka(at)tem.fi

työministeri Haataisen erityisavustaja Jenni Karjalainen, puh. 040 751 5496, jenni.karjalainen(at)tem.fi

Sivun alkuun