Hyppää sisältöön
Media

Uusi kieliasiain neuvottelukunta asetettu

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 1.3.2012 13.00
Tiedote -

Neuvottelukunnan tehtävänä on seurata kielilain ja siihen liittyvän lainsäädännön täytäntöönpanoa ja soveltamista sekä kielellisten olojen kehitystä. Neuvottelukunta toimii oikeusministeriön yhteydessä.

Puheenjohtajana on presidentti Pekka Hallberg ja varapuheenjohtajana Kotimaisten kielten keskuksen johtaja, professori Pirkko Nuolijärvi.

Neuvottelukunnan jäseniä ovat sosiaalineuvos Viveca Arrhenius (sosiaali- ja terveysministeriö), johtaja Heidi Backman (opetushallitus), valtuutettu Maria Björnberg-Enckell (Helsingin kaupunki), johtaja Göran Honga (Vaasan sairaanhoitopiiri), lääkintöneuvos Timo Keistinen (sosiaali- ja terveysministeriö), toimitusjohtaja Lauri Kivinen (YLE), työmarkkinajohtaja Teuvo Metsäpelto (valtiovarainministeriö), poliisiylijohtaja Mikko Paatero (poliisihallitus), ylijohtaja Anneli Taina (Etelä-Suomen aluehallintovirasto), lainsäädäntöneuvos Auli Valli-Lintu (valtiovarainministeriö), presidentti Olli Varila (Vaasan hovioikeus) ja toimitusjohtaja Matti Vuoria (Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Varma).

Lisätiedot:
johtaja Johanna Suurpää, (OM), puh. 09 1606 7800
neuvottelukunnan pääsihteeri, kehittämispäällikkö Markku Suksi, (OM),puh 09 1606 7712

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun