Hyppää sisältöön
Media

Oikeusasiat kokoava verkkopalvelu Oikeus.fi uudistui

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 10.2.2021 10.06
Uutinen

Uudistetulle Oikeus.fi-sivustolle on koottu tietoa ja linkkejä, jotka vievät oikeuslaitoksen erillisten ja toisistaan riippumattomien tuomioistuinten ja muiden viranomaisten omille verkkosivuille. Sivusto kokoaa yhteen tuomioistuimet, Syyttäjälaitoksen, Ulosottolaitoksen, Rikosseuraamuslaitoksen sekä valtion oikeusapu- ja edunvalvontapiirit.

Uudistuksessa parannettiin Oikeus.fi:n sisältörakennetta ja mobiilikäytettävyyttä. Sisältöjen lisäksi sivuston visuaalinen ilme uudistettiin. Uudistuksessa parannettiin myös sivuston saavutettavuutta. 

Sivusto on jo pitkään ollut tutkijoiden, toimittajien, kansalaisten ja myös oikeushallinnon omien virkamiesten suosittu tiedonhakukanava.

Uudistuksen kohteet

Sivuston etusivu uudistettiin kokonaisuudessaan. Nyt se palvelee asiakkaita ja vastaa heidän tiedontarpeeseensa entistä paremmin. Lisäksi sisältöjä päivitettiin ja niitä ryhmiteltiin uusiksi, joten sivujen paikat ovat saattaneet muuttua. Sivujen kehittäminen jatkuu edelleen.

Talous- ja velkaneuvonnan sivut uudistettiin kokonaan. Talous- ja velkaneuvonnasta on tehty oma osionsa, oikeusavun ja yleisen edunvalvonnan tavoin. 

Myös tuomioistuinlaitoksen verkkosivut uudistuivat. Sisällöt siirtyivät vanhoilta sivuilta uudelleen järjestettynä, ja sisältöjen uudistaminen jatkuu uudistuksen jälkeen.

Oikeus.fi:n visuaalinen ilme uudistui täysin. Samalla otettiin käyttöön oikeusapu- ja edunvalvontapiirien uuden brändin mukaiset logot ja värit. Myös tuomioistuinten verkkosivujen värit uudistuivat.

Ulosoton organisaatiouudistus tuli voimaan 1. joulukuuta. Ulosottolaitoksen ja Valtakunnanvoudinviraston sivut irtaantuivat tuolloin Oikeus.fi:stä, ja ne yhdistettiin yhdeksi sivustoksi. Sivuston osoite on ulosottolaitos.fi.

Lisätietoja
Oikeus.fin kokonaisuudistuksesta: 
verkkopäätoimittaja Tanja Lahti, OM, tanja.k.lahti(at)om.fi, p. 0295 150 182
Tuomioistuinlaitoksen sektori:
Tuomioistuinviraston viestintäpäällikkö Pilvi Isotalus, pilvi.isotalus(at)oikeus.fi, p. 029 56 50505

Oikeus.fi
Tuomioistuinlaitos
Oikeusapu
Edunvalvonta
Talous- ja velkaneuvonta
 

Sivun alkuun