Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Brax vierailee Moskovassa 7.-9.2.2010

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 4.2.2010 7.45
Tiedote -

Oikeusministeri Tuija Brax vierailee Moskovassa 7.- 9. helmikuuta 2010 Venäjän oikeusministeri Aleksandr Konovalovin kutsusta.

Ministerit keskustelevat muun muassa EU:n ja Venäjänvälisestä oikeusyhteistyöstä, kansainvälisestä oikeusavusta siviili- ja rikosasioissa sekä Suomen ja Venäjän oikeusministeriöiden välisen yhteistyön tulevista painopistealueista.

Brax tapaa myös Venäjän pääsyyttäjän Juri Tshaikan, jonka kanssa hän keskustelee muun muassa maiden välisistä oikeusapupyynnöistä rikosasioissa, yhteistyöstä korruptiontorjunnassa sekä rajat ylittävien menettelyjen kehittämisestä, kuten videokuulemisesta.

Lisäksi Brax vierailee duumassa, jossa hän tapaa entisen oikeusministerin, nykyisen rikos-, siviili-, arbitraatio- ja prosessilakivaliokunnan puheenjohtajan Pavel Krasheninnikovin. Keskusteluaiheina ovat muun muassa lainvalmistelun kehittäminen Venäjällä, Venäjän liittyminen Haagin lapsikaappaussopimukseen ja OECD:n lahjonnanvastaiseen yleissopimukseen sekä ulkomaalaisten oikeus hankkia maakiinteistöjä Venäjällä.


Lisätietoja:

ministerin erityisavustaja Johanna Hautakorpi, puh. 09 1606 7506
neuvotteleva virkamies Marina Venäläinen, puh. 09 1606 7947
sähköposti: [email protected]

Tuija Brax
Sivun alkuun