Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Henriksson: Kuluttajansuojasäännösten noudattamista aiotaan tehostaa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 26.9.2019 16.24
Tiedote

Kuluttajien aseman parantaminen on keskeisessä osassa kesällä työnsä aloittaneen uuden hallituksen ohjelmassa, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi tänään Kilpailu- ja kuluttajapäivässä Helsingissä.

Henriksson kertoi, että hallituksen tavoitteena on tehostaa kuluttajansuojasäännösten noudattamista selvittämällä muun muassa, millä tavalla kuluttajansuojaviranomaisten toimivaltuuksia voisi laajentaa.

- Kuluttajien valinnat määräytyvät usein pääasiassa tutun ja turvallisen mukaan. Teknologia ja sen tuomat mahdollisuudet helpottavat fiksujen valintojen tekemisessä antamalla selkeää ja oikea-aikaista informaatiota. Meillä on kuitenkin myös vastuu varmistaa, että kehitys tapahtuu kuluttajien eduksi, ei haitaksi. Kysymykset yritysten vastuullisuudesta ja etiikasta ovat tärkeitä. Lainsäädännön tavoitteena on tukea markkinoita mutta samalla suojella kuluttajaa, Henriksson muistutti.

Kilpailu- ja kuluttajapäivä on osa Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ohjelmaa. Päivän aikana keskusteltiin muun muassa kestävän kasvun ja kehityksen yhteydestä kilpailuoikeuteen sekä digitalisaatiosta kuluttajien näkökulmasta.

Lisätietoja: erityisavustaja Hanna Seppä, puh. 0295 150 131, [email protected]

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun