Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Henriksson: Oikeudenhoitoon panostetaan ensi kertaa pitkään aikaan

Julkaisuajankohta 17.1.2020 10.51
Tiedote

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson korosti Asianajajapäivillä pitämässään puheessa oikeusvaltioperiaatteen merkitystä sekä oikeusturvan toteutumisen tärkeyttä.

- Pitkän tauon jälkeen, tämän hallituksen toimesta, oikeudenhoitoon panostetaan tässä maassa, ja ensimmäistä kertaa pitkään aikaan oikeudenhoidon ketjuun osoitetaan nyt lisärahoitusta. Tämä suunnanmuutos ei ole tullut itsestään, vaan sen taustalla on ollut hyvin paljon työtä, Henriksson sanoi puheessaan.

Vuonna 2020 oikeusministeriön hallinnonalan määrärahataso on 23 miljoonaa euroa suurempi kuin edellisenä vuonna. Henrikssonin mukaan oikeudenhoitoon osoitetut lisäresurssit ovat kauan kaivattu toimenpide haasteellisen tilanteen helpottamiseksi.

- Nämä panostukset ovat äärimmäisen tärkeitä, sillä meillä ei ole varaa säästää oikeusvaltion perustoiminnoista.

Henriksson sanoo tekevänsä oikeusministerinä kaikkensa parantaakseen edellytyksiä tehdä töitä ja voida hyvin.

- Toivonkin myös, että Asianajajaliitto yhä tiukemmin tarttuu toimeen sen puolesta, että työhyvinvointiin panostetaan entistä enemmän, että erityisesti nuoret juristit eivät aja itseään loppuun ensimmäisinä työvuosinaan ja että naisilla on mahdollisuus sekä hankkia perhe että edetä urallaan vaativampiin tehtäviin.

Lisätietoja:

Hanna Seppä, oikeusministerin erityisavustaja, 050 524 9655

Haastattelupyynnöt:

Niklas Mannfolk, oikeusministerin erityisavustaja, 050 306 3990

Sivun alkuun