Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeriö selvittää keinoja vapaaehtoistoiminnan edistämiseksi Vapaa! – Fri! -hankkeessa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 22.2.2021 15.22
Tiedote

Oikeusministeriö on käynnistänyt kaksivuotisen hankkeen vapaaehtoistyön edistämiseksi ikääntyvässä yhteiskunnassa.

Vapaa! – Fri! –hankkeen tavoitteena on tehdä vapaaehtoistyöstä houkuttelevampaa ja kehittää ratkaisuja, jotka vahvistavat erityisesti ikääntyneiden yhdenvertaisia mahdollisuuksia vaikuttaa omaan lähiympäristöönsä ja julkisiin palveluihin.

Hankkeessa selvitetään erilaisten toimintaympäristön muutosten vaikutuksia vapaaehtoistyöhön. Tällaisia ovat muun muassa väestön ikääntyminen, kaupungistuminen, ilmastonmuutos, järjestösektorin rahoituksen muutokset sekä teknologinen murros. Myös koronavirusepidemialla on ollut vaikutuksia ihmisten tarvitsemaan ja tekemään vapaaehtoistyöhön.

Hanke toteutetaan yhteistyössä eri sidosryhmien, kuten kansalaisyhteiskunnan toimijoiden kanssa. Työ käynnistyy kevään 2021 aikana sidosryhmien haastatteluilla. Sen jälkeen kutsutaan koolle yhteistyöryhmä tukemaan valmistelua ja toimeenpanoa. Tulossa on myös erilaisia vuorovaikutusta ja avointa valmistelua tukevia työpajoja sekä kuulemis- ja keskustelutilaisuuksia.

Hanke liittyy sosiaali- ja terveysministeriön koordinoimaan kansalliseen ikäohjelmaan 2030 ja tukee oikeusministeriön koordinoiman kansallisen demokratiaohjelman 2025 toimeenpanoa.

Kansallinen ikäohjelma 2030
Kansallinen demokratiaohjelma 2025

Lisätietoja:
Hankepäällikkö Sini Lahdenperä, p. 0295 150 013, [email protected]

Sivun alkuun