Hyppää sisältöön
Media

Osakeyhtiölain toimivuudesta ja muutostarpeesta keskustellaan verkossa 6.-25. lokakuuta

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 6.10.2015 13.11
Tiedote

Osakeyhtiölaki koskee suoraan tai välillisesti suurinta osaa suomalaisista. Oikeusministeriö selvittää lain toimivuutta, vaikutuksia ja kehittämistarpeita 6.-25.10.2015 kaikille avoimessa verkkokeskustelussa (www.vaikuta-lakiin.fi). Osallistujat voivat tehdä omia uusia ehdotuksia sekä nähdä ja kommentoida muiden tekemiä ehdotuksia samalla tavalla.

Verkkokeskustelun aiheita ovat 1) yhtiön perustaminen, rekisteröinti ja sähköiset yhtiöasiakirjat, 2) yhtiön päätöksenteko, johto ja vastuu sekä 3) rahoitus, tilinpäätös ja yritysjärjestelyt. Keskustelun avaukseksi kerätyt ideat ja kommentit eivät edusta oikeusministeriön virallista kantaa.

Keskustelua ohjaavat lainsäädäntöneuvos Jyrki Jauhiainen ja tutkija Markus Tervonen oikeusministeriöstä.

Verkkokeskustelu otetaan huomioon osakeyhtiölain toimivuutta ja muutostarvetta koskevassa arviomuistiossa, joka laaditaan virkatyönä oikeusministeriössä vielä tämän syksyn aikana ja julkaistaan yhdessä verkkokeskustelun yhteenvedon kanssa. Arviomuistiosta järjestetään kuuleminen vuoden 2016 alkupuolella ennen päätöstä mahdollisen lainvalmisteluhankkeen aloittamisesta.

Lisätietoja:
lainsäädäntöneuvos Jyrki Jauhiainen, puh. 02951 50220
tutkija Markus Tervonen, puh. 02951 50558
sähköposti: etunimi.sukunimi(at)om.fi

www.vaikuta-lakiin.fi/

Jari Lindström
Sivun alkuun