Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Pohjanmaalta mallia yrittäjyyden edistämiseksi

Oikeusministeriö
20.10.2017 9.00 | Julkaistu suomeksi 20.10.2017 klo 10.32
Uutinen

Mikä on Pohjanmaan elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn salaisuus? Miten yhteistyö päättäjien ja yrittäjien kesken sujuu? Miten yritysten toimintaan vaikuttavat päätökset tehdään?

Ensi maanantaina Pietarsaaressa järjestetään seminaari Elinvoimainen Pohjanmaa satavuotiaassa Suomessa, jossa pohditaan yrittäjien ja päättäjien vuoropuhelun parantamista.

Oikeusministeriön ja Pietarsaaren kaupungin järjestämässä seminaarissa yrittäjät ja päättäjät etsivät yhdessä keinoja yrittäjyyden edistämiseksi paikallisesti ja valtakunnallisesti. Tavoitteena on nostaa esiin hyviä esimerkkejä, kysymyksiä ja kehittämisehdotuksia yritysten elinvoimaisuuden parantamiseksi ja toimintaympäristön kehittämiseksi.

Paikalla ovat muun muassa Pietarsaaren kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson ja Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordian toimitusjohtaja Jarl Sundqvist. Päättäjien ja yrittäjien keskusteluja ohjaavat Marina Lindell, Janne Berg ja Jonna Kangasoja Akordi Oy:stä.

Tilaisuus järjestetään maanantaina 23. lokakuuta kello 12.30–16 Pietarsaaressa Campus Allegrossa (Kauppiaankatu 10).

Tilaisuus on osa oikeusministeriön Suomen satavuotisjuhlavuoden demokratiatapahtumien sarjaa, jolla pyritään kehittämään paikallista ja valtakunnallista päätöksentekoa entistä dialogisemmaksi. Tapahtumista nousevia kysymyksiä viedään Tulevaisuuden kyselytunti -tapahtumaan, joka järjestetään 27. marraskuuta eduskunnassa.

Oikeusministeriön kumppaneina hankkeessa toimivat Sitra, valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -sihteeristö ja valtiovarainministeriö.

Lisää tietoa tapahtumasta

Suora verkkolähetys tilaisuudesta on katsottavissa YouTubessa

Sivun alkuun