Hyppää sisältöön
Media

Rikoksen uhrien tukipalveluita tuottaville yhteisöille valtionavustuksia haettavana

Julkaisuajankohta 29.1.2017 14.55 | Julkaistu suomeksi 26.5.2017 klo 15.23
Uutinen

Valinnassa etusijalla ovat toiminnat ja hankkeet, jotka edistävät uhridirektiivin mukaisia erityistukipalveluita ja kohdistuvat erityisen haavoittuvassa asemassa tai tilanteessa olevien uhrien tarpeisiin.

Oikeusministeriö julistaa kertaluonteisesti haettavaksi 1 045 000 euroa valtionavustuksiin rikoksen uhrien tukipalveluita tuottaville yhteisöille. Hakuaika päättyy 15.3.2017.

Hakijana voi olla järjestö, yhdistys, säätiö tai kolmannen sektorin muu voittoa tavoittelematon toimija. Hakijan tulee arvioida hankkeen tai toiminnan kokonaiskustannukset sekä selvittää oma ja muu rahoitusosuus (saadut ja haetut avustukset) sekä valtionavustuksen tarpeellisuus.

Valinnassa etusijalla ovat toiminnat ja hankkeet, jotka edistävät uhridirektiivin mukaisia erityistukipalveluita ja kohdistuvat erityisen haavoittuvassa asemassa tai tilanteessa olevien uhrien tarpeisiin. Avustusta voidaan myöntää myös tiedotus- ja valistuskampanjoihin sekä tutkimus- ja koulutusohjelmiin, joilla pyritään lisäämään tietoisuutta rikoksen uhrin oikeuksista tai vähentämään rikoksen kielteisiä vaikutuksia.

Valtionavustukset myöntää oikeusministeriö. Myönnettäviin avustuksiin sovelletaan valtionavustuslakia, jonka 7 §:stä ilmenevät valtionavustuksen myöntämisen yleiset edellytykset.

Avustuksen käyttöselvitys

Avustus tulee käyttää myöntämispäätöksessä mainitun ajan kuluessa. Käyttöaika voidaan päätöksessä rajata enintään vuoden 2019 loppuun asti.

Avustuksen käytöstä on toimitettava selvitys myöntämispäätöksessä annettavan ohjeen mukaisesti. Selvityksen tulee sisältää kuvaus hankkeesta/toiminnasta sekä tilitys rahojen käytöstä (tulo-/menoerittely). Loppuselvityksessä tulee lisäksi arvioida hankkeen/toiminnan tuloksellisuutta.

Avustuksen hakeminen

Avustusta haetaan oheista hakulomaketta käyttäen.

Allekirjoitetut hakemukset liitteineen on toimitettava oikeusministeriölle viimeistään 15.3.2017 klo 16.15 mennessä sähköpostitse: oikeusministerio(at)om.fi tai postitse: Oikeusministeriö, PL 25, 00023 VALTIONEUVOSTO. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Hakemuksia ei palauteta. Hakemusten tulee olla hakijayhteisöjen virallisten allekirjoittajien allekirjoittamat.

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Mervi Sarimo, p. 02951 50570, mervi.sarimo(at)om.fi
erikoissuunnittelija Elina Ruuskanen p. 02951 50418, elina.ruuskanen(at)om.fi

Liitetiedostot

Hakulomake (rtf, 0.63 Mt)

Linkit

Valtionavustuslaki

Direktiivi rikoksen uhrien oikeuksia, tukea ja suojelua koskevista vähimmäisvaatimuksista 2012/29/EU

Sivun alkuun