Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Rikosseuraamuslaitoksen Jyväskylän hanke etenee

Oikeusministeriö
7.7.2016 14.25
Tiedote
Oikeusministeriö on päättänyt, että Laukaan vankilan ja Jyväskylän yhdyskuntaseuraamustoimiston toiminnot yhdistetään ja sijoitetaan Jyväskylään rakennettavaan uudisrakennukseen. Rakennukseen tulee noin 60-paikkainen avovankila ja tilat yhdyskuntaseuraamustoimistolle.

Oikeusministeriö on valtuuttanut Rikosseuraamuslaitoksen tekemään rakennuksesta vuokrasopimuksen Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta puolsi tänään oikeusministeriön esitystä.

Jyväskylän hanke on osa Rikosseuraamuslaitoksen toimitilaverkoston kehittämistä. Vankilan ja yhdyskuntaseuraamustoimiston yhdistämisellä kehitetään toimintaa. Avovankila voi nykyistä paremmin hyödyntää yhdyskuntaseuraamustoimiston verkostoja ja osaamista. Avovankilan sijoittaminen Jyväskylään edistää vankien kiinnittymistä rikoksettomaan elämään.

Uudet tilat sitovat valvonta- ja kiinteistöhuoltohenkilökuntaa nykyistä vähemmän. Yksiköiden yhdistämisellä saadaan toiminnallisten synergiaetujen lisäksi noin neljän henkilötyövuoden säästö. Toimintamenoissa säästö on 140 000 euroa vuodessa vuodesta 2019 alkaen. Vuokrakulut katetaan Rikosseuraamuslaitoksen toimintamenoista.

Toiminnan jatkaminen Laukaan avovankilassa ei ole mahdollista, sillä tilat vaatisivat peruskorjauksen eikä tiloista silti saataisi tehokkaita tai nykytekniikan vaatimuksia täyttäviä.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Marianne Mäki, puh. 02951 50238, oikeusministeriö, toimitilapäällikkö Kauko Niemelä, Rikosseuraamuslaitos, puh. 050 531 8285

Sivun alkuun