Hyppää sisältöön
Media

Ruotsalaisuuden päivänä 6.11. chattaillaan kielellisistä oikeuksista

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 5.11.2013 11.52
Tiedote -

Onko lapsellani oikeus päästä kielikylpyyn? Saanko käyttää toista kotimaista työssäni? Miten kaksikielisyys voisi toteutua luontevasti töissä ja harrastuksissa? Mitä kielilaki sanoo yksityishenkilöiden oikeuksista ja viranomaisten velvollisuuksista?

Toimivasta kaksikielisyydestä keskustellaan Otakantaa-sivuston chatissa ruotsalaisuuden päivänä 6.11. klo 1011. Chatissa voi esittää kysymyksiä kansalliskielistä ja kielellisistä oikeuksista tai kertoa vinkkejä, miten kaksikielisyyttä voi tukea. Oikeusministeriöstä chattiin osallistuu kieliasiainneuvos Corinna Tammenmaa.

Chat on avoin kaikille. Kysymykset ja vastaukset jäävät nähtäville Otakantaa-sivustolle, jossa keskustelu jatkuu ruotsalaisuuden päivän jälkeenkin.

Chat liittyy hallituksen kansalliskielistrategian toteuttamiseen. Strategian tavoitteena on Suomi, jossa on kaksi elinvoimaista kansalliskieltä ja jossa molemmat kielet näkyvät, kuuluvat ja hyväksytään. Tavoitteen saavuttamiseksi on tärkeää taata suomea ja ruotsia puhuvien henkilöiden kielellisten perusoikeuksien täysmittainen toteutuminen.

Lisätietoja:
kieliasiainneuvos Corinna Tammenmaa, puh. 02951 50181
sähköposti: [email protected]

Sivun alkuun