Hyppää sisältöön
Media

Suomi 100 -demokratiaviikkojen juhlaseminaari maaliskuussa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 7.2.2017 10.52
Tiedote

Osana Suomi 100 -juhlavuotta järjestetään valtakunnalliset Demokratiaviikot 20.-31. maaliskuuta. Demokratiaviikkojen ohjelmassa on mm. kansalaisraateja sekä vapaaehtoistoimintaa koskevia tilaisuuksia. Lisäksi julkaistaan tuoreita tutkimustuloksia suomalaisten näkemyksistä demokratian tilasta.

Demokratiaviikkojen päätteeksi pidetään juhlaseminaari demokratian tulevaisuudesta 30. maaliskuuta klo 9-12 eduskunnan Pikkuparlamentin auditoriossa. Seminaarissa kuullaan puheenvuoroja suomalaisen demokratian nykytilasta ja pohditaan ratkaisuja yhteiskunnallisen osallistumisen eriarvoistumiseen.

Juhlaseminaarin avaa pääministeri Juha Sipilä. Oikeus- ja työministeri Jari Lindström ja kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen jakavat seminaarissa Demokratiapalkinnon sekä Suomen Avoimen hallinnon kumppanuusohjelman Demokratiatunnustuksen. Palkinnon ja tunnustuksen yhteisenä teemana vuonna 2017 on kumppanuus.

Oikeusministeriön ja eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan järjestämä juhlaseminaari on avoin kaikille ja sinne pyydetään ilmoittautumaan viimeistään 21.3.2017.

Seminaaria voi seurata suorana myös verkossa. Linkki verkkolähetykseen julkaistaan myöhemmin.

Lisätietoja:
asiantuntija Liisa Männistö, puh. 02951 50231 ja neuvotteleva virkamies Niklas Wilhelmsson, puh. 02951 50348, sähköpostit: [email protected]

Jari Lindström
Sivun alkuun