Hoppa till innehåll
Media

Festseminariet för Finland 100 -jubileumsårets demokrativeckor ordnas i mars

justitieministeriet
Utgivningsdatum 7.2.2017 10.52
Pressmeddelande

De nationella demokrativeckorna ordnas den 20 - 31 mars som en del av jubileumsåret Finland 100 år. Under demokrativeckorna ordnas bl.a. medborgarråd och olika evenemang kring frivillig verksamhet. Dessutom offentliggörs färska forskningsrön om hur finländarna ser på demokratins läge.

Som avslutning på demokrativeckorna hålls ett festseminarium om demokratins framtid i auditoriet i Lilla parlamentet i riksdagen den 30 mars kl. 9 - 12. Under seminariet hålls anföranden om den finska demokratins nuläge. Man diskuterar även lösningar på ojämlikheten när det gäller samhälleligt deltagande.

Festseminariet öppnas av statsminister Juha Sipilä. Justitie- och arbetsminister Jari Lindström och kommun- och reformminister Anu Vehviläinen delar ut Demokratipriset och Demokratiutmärkelsen som är en del av partnerskapsprogrammet för öppen förvaltning. År 2017 är det gemensamma temat för priset och utmärkelsen partnerskap.

Festseminariet arrangeras av justitieministeriet och riksdagens framtidsutskott och är öppet för alla. Anmälningar tas emot fram till den 21 mars 2017.

Det är också möjligt att följa seminariet på webben. Länken till webbsändningen publiceras senare.

Ytterligare information:
Liisa Männistö, sakkunnig, tfn 0295 150 231 och Niklas Wilhelmsson, konsultativ tjänsteman, tfn 0295 150 348, e-post: [email protected]

(pdf, 0.05 Mt)
Jari Lindström
Tillbaka till toppen