Hyppää sisältöön
Media

Syyttäjänvirastoja yhdistetään

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 23.6.2010 11.27
Tiedote -

Valtioneuvosto on tänään antanut asetuksen, jossa neljä syyttäjänvirastoa yhdistetään kahdeksi uudeksi virastoksi. Päijät-Hämeen ja Kaakkois-Suomen syyttäjänvirastot yhdistetään uudeksi Salpausselän syyttäjänvirastoksi sekä Satakunnan ja Varsinais-Suomen syyttäjänvirastot uudeksi Länsi-Suomen syyttäjänvirastoksi. Uudet virastot aloittavat toimintansa vuoden 2011 alusta.

Yhdistämisten tarkoituksena on luoda nykyistä suurempia, noin 30 syyttäjän yksiköitä. Uudistuksella tehostetaan virastojen toimintaa ja parannetaan syyttäjien erikoistumismahdollisuuksia. Suurissa yksiköissä työmäärää voidaan tasata ja sijaisuuksia järjestää aiempaa helpommin.

Virastojen toimipaikat ja palvelut säilyvät toistaiseksi samoilla paikkakunnilla kuin nykyisinkin. Myös henkilöstömäärä pysyy ennallaan. Länsi-Suomen syyttäjänviraston päätoimipaikka tulee Turkuun ja palvelutoimistot jatkavat Porissa, Raisiossa, Raumalla ja Salossa. Salpausselän syyttäjänviraston päätoimipaikka tulee Kouvolaan ja palvelutoimistot ovat Kotkassa, Lahdessa ja Lappeenrannassa.

Tällä hetkellä syyttäjänvirastoja on 15.

Lisätiedot:
hallitussihteeri Juho Martikainen, (OM), puh. (09) 1606 7754
hallintoyksikön päällikkö, Christer Lundström, (Valtakunnansyyttäjänvirasto),
puh. 010 362 0817
sähköposti: [email protected]

Sivun alkuun