Hyppää sisältöön
Media

Tietoa perustuslaista viittomakielellä

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 10.2.2017 12.28
Tiedote

Suomi100-juhlavuoden kunniaksi oikeusministeriö, eduskunta ja Kuurojen Liitto julkaisevat yhteistyössä päivitetyn perustuslaista kertovan esitteen viittomakielellä. Esite ovat saatavilla oikeusministeriön YouTube-kanavalta sekä viittomakielellä että suomenruotsalaisella viittomakielellä. Esite julkaistiin tänään Viittomakielen päivän seminaarissa.

Perustuslakiesite on tiivis esitys perustuslain keskeisistä asioista. Siinä on kolmessatoista luvussa kuvattu perustuslain pääasiat.

Esite on alun perin tehty vuonna 2000 perustuslain uudistuksen yhteydessä. Tuolloin tehtiin viittomakielellä video, jota pystyi lainaamaan Kuurojen Liitosta. Videosta on aika ajanut ohi ja Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi oikeusministeriö, eduskunta ja Kuurojen Liitto teettivät päivitetyn esitteen viittomakielellä. Oikeusministeriön tavoite on lisätä viittomakielisten materiaalien tarjontaa verkkosivuillaan.

Esite perustuslaista löytyy oikeusministeriön verkkosivuilta suomeksi, ruotsiksi, pohjoissaameksi, venäjäksi ja selkokielellä suomeksi ja ruotsiksi. Suomalaiselle

ja suomenruotsalaiselle viittomakielelle käännetyn esitteen videon saa oikeusministeriön Youtube-kanavalta.

Lisätietoja:
viestintäjohtaja Kati Pärnänen, puh. 02951 50288 (oikeusministeriö),
tiedottaja Barbro Söderlund, puh 050 341 4224 (eduskunta),
erityisasiantuntija Pirkko Selin-Grönlund puh. 050 5367810 (Kuurojen Liitto)

Jari Lindström
Sivun alkuun