Hyppää sisältöön
Media

Ulosoton toimipaikkaverkosto säilytetään nykyisellään

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 28.2.2020 16.23
Tiedote

Oikeusministeriö esittää, että ulosoton perustäytäntöönpano järjestetään alueellisesti kuudelle paikkakunnalle. Nykyinen toimipaikkaverkosto säilytetään entisellään. Oikeusministeriö on tänään lähettänyt toimipaikkoja koskevan asetusehdotuksen lausunnolle.

Oikeusministeriö esittää, että ulosoton toimipaikat säilyvät nykyisillä 64 paikkakunnalla. Toimintoja on tarkoitus järjestää niin, että rutiiniluonteiset ulosottoasiat, eli niin sanottu perustäytäntöönpano, järjestetään alueellisesti kuuteen toimipaikkaan, Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun, Ouluun, Kuopioon ja Vaasaan. Vaativampia ja enemmän harkintavaltaa sisältäviä asioita, eli niin sanotun laajan täytäntöönpanon ulosottotehtäviä, toimitettaisiin kaikissa Ulosottolaitoksen 64 toimipaikassa. Erityisperintätoiminta jatkuu nykyisillä kuudella paikkakunnalla.

- Pidän erittäin tärkeänä, että asiakkaat saavat yhdenvertaiset palvelut koko maassa ja että toiminta jatkuu kaikilla nykyisillä paikkakunnilla. Uudistuksen yhteydessä on myös tärkeää edistää etätyön tekemistä ja mahdollistaa työn tekeminen ulosottolaitoksen eri toimipisteissä, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo.

Ulosoton toimipaikkaverkoston järjestelyt liittyvät ulosottolaitoksen uudistukseen, jossa Valtakunnanvoudinvirastosta ja 22 ulosottovirastosta muodostetaan yksi valtakunnallinen virasto, Ulosottolaitos. Laki hyväksyttiin jo edellisellä hallituskaudella.

Oikeusministeriön tänään lausunnoille lähettämissä ulosottotoimen uudistukseen liittyvissä asetuksissa säädetään toimipaikkaverkoston lisäksi muun muassa ulosottotoimen hallinnosta ja menettelystä.

Asetukset tulevat voimaan 1.12.2020

Lisätietoja:

hallitusneuvos Veikko Minkkinen, puh. 0295 150 052, [email protected]

erityisasiantuntija Antti Rein, puh. 0295 150 402, [email protected]

erityisavustaja Niklas Mannfolk, puh. 050 306 3990, [email protected]

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun