Hyppää sisältöön
Media

Korkeimpien oikeuksien yhdistämisen hyödyt ja haitat selvitetään

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 19.12.2013 12.47
Tiedote -

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän selvittämään korkeimpien oikeuksien eli korkeimman oikeuden ja korkeimman hallinto-oikeuden mahdollisen yhdistämisen hyötyjä ja haittoja. Toimeksianto on luonteeltaan selvitystehtävä, johon ei sisälly kannanoton esittäminen yhdistämisasiassa etenemisestä.

Selvitystyö liittyy viime keväänä valmistuneeseen Oikeudenhoidon uudistamisohjelmaan vuosille 2013–2025. Ohjelman laatineen neuvottelukunnan mielestä tulisi arvioida, olisiko korkeimpien oikeuksien organisatorisella yhdistämisellä tai muilla ylimpien tuomioistuinten yhteistoimintaa tukevilla järjestelyillä saavutettavissa oikeusturvaa parantavia ja tuomioistuinten toimintaa tehostavia synergiahyötyjä. Neuvottelukunnan ehdotus ei tältä osin ollut yksimielinen.

Nyt asetettu työryhmä koostuu oikeusministeriön ulkopuolisista selvityshenkilöistä. Selvitysryhmään kuuluvat Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää, Turun hovioikeuden presidentti Timo Esko, korkeimman oikeuden oikeusneuvos Tuula Pynnä ja korkeimman hallinto-oikeuden määräaikainen kansliapäällikkö Ann-Mari Pitkäranta. Työryhmän puheenjohtajana toimii professori Olli Mäenpää.

Selvityksen on määrä valmistua vuoden 2014 loppuun mennessä.

Lisätietoja:
työryhmän puheenjohtaja, professori Olli Mäenpää, Helsingin yliopisto, puh. 191 22480, ja
työryhmän sihteeri, johdon asiantuntija Tea Skog, oikeusministeriö, puh. 02951 50466

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun