Hyppää sisältöön
Media

Verkko-opastusta hallinnolle sosiaalisen median käyttöön

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 4.6.2010 6.00
Tiedote -

Oikeusministeriön tilaama katsaus sosiaalisen median mahdollisuuksista valtionhallinnossa on julkaistu. Digitaalisen viestinnän asiantuntijan Tuija Aallon toimittama katsaus sisältää käytännöllistä opastusta ja näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen ja toimintatapoihin.

Katsaukseen on koottu hallinnon edustajien ja asiantuntijoiden näkemyksiä sosiaalisen median mahdollisuuksista ja haasteista. Sen tarkoituksena on auttaa organisaatioita ja virkamiehiä suunnittelemaan toimintaansa ja rohkaista hyödyntämään sosiaalisen median palveluja.

Aineistossa esitellään toimintatapoja ja menettelyjä, joita sekä organisaation että yksittäisen virkamiehen on hyvä noudattaa osallistuessaan sosiaalisen median foorumeille. Varsinaisia suosituksia katsaus ei anna. Tämän "yleisoppaan" rinnalle jokaisen organisaation on hyvä laatia oma ohjeistuksensa omista tarpeistaan ja lähtökohdistaan käsin.

Katsauksen tarkoitus on myös toimia pohjana keskusteluille, joita toivotaan viriävän hallinnon organisaatioissa. Katsaus on oikeusministeriön kansanvalta.fi-sivuilla, jossa aineistoa täydennetään ja päivitetään säännöllisesti ja jossa tekstiä voi kommentoida. Ruotsiksi katsaus ilmestyy syyskuussa aineiston ensimmäisen päivityksen jälkeen.

Lisätiedot:
neuvotteleva virkamies Sari Aalto-Matturi, OM, demokratia- ja kieliasioiden yksikkö, puh. (09) 1606 7963,
projektipäällikkö Oili Salminen, OM, demokratia- ja kieliasioiden yksikkö, puh. (09) 1606 7529,

Sosiaalisen median opas on oikeusministeriön kansanvalta-sivuilla osoitteessa www.kansanvalta.fi/sosiaalisen_median_katsaus

Sivun alkuun